Diversos alumnes de l’acidH han participat en el projecte MOSAICO DE SONIDOS, a través del qual han pogut tocar amb els músics de l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya).

Després de gairebé un any i mig d’assajos i preparació, els participants de l’acidH han interpretat amb molt d’èxit l’obra “La flor más grande del mundo”, tocant alguns instruments i ballant, juntament amb els músics de l’OBC. La felicitat de tots els participants per la feina ben feta i l’emoció del públic van omplir l’Auditori.

MOSAICO DE SONIDOS

Els dies 17, 18 i 19 de febrer es va presentar el concert de temporada de l’OBC: dues obres de Mozart i Brahms dirigides pel prestigiós director Kazushi ONO. Com a preliminar, vam tenir l’ocasió d’escoltar, per primera vegada, l’obra “La flor más grande del mundo”, d’Emilio Aragón basada en el conte de José Saramago interpretada pels musics de l’OBC i les persones amb Discapacitat Intel·lectual participants del projecte.

Durant un any i mig, alguns membres de l’OBC amb Vicent Pérez (trombó) i Ana Galán (violí) al capdavant, han intercanviat experiències i assajos amb les persones amb discapacitat intel·lectual de la llar residència Vilamarí d’acidH i d’altres centres com el CO Bogatell, Sant Pere Claver Residència Tres Pins, Centre Ocupacional TEB, Taller Ocupacional Ariadna i Centre Ocupacional Finestrelles. Fins al dia del concert, tan esperat per tothom.

Mosaicos de Sonidos és un projecte a nivell nacional impulsat per l’AEOS (Asociación Española de Orquestas Sinfónicas) que ha comptat amb la participació de 14 orquestres, més de 1000 músics i persones amb Discapacitat intel·lectual interessades en la música. En el cas de Barcelona, ha comptat amb la participació de l’OBC.

Molt bones sensacions dels participants de l’acidH

“Els espectadors vam gaudir d’una interpretació magnífica i emotiva i vam sentir les hores d’assajos i dedicació que hi havia al darrere. Els nostres usuaris, emocionats i contents de saber que la seva interpretació havia estat un èxit i que tot l’esforç havia valgut la pena”, comenta Elena Godoy, responsable de l’àrea d’Habitatges de l’acidH.

L’Elena comenta també que ha estat un any i mig intens, de trobades mensuals per aprendre’s la partitura i d’assajos més freqüents a mida que s’apropava el gran dia. “Per a ells ha estat un resultat increïble i meravellós que els ha permès conèixer gent nova, sentir-se com un músic més, com un integrant més d’aquella peça musical i superar les pors a pujar a un escenari”.

D’altra banda, tots els professionals (músics i educadors) que han participat, han mostrat molta implicació, un tracte fantàstic amb els “aprenents” i moltes ganes de passar-ho bé i gaudir amb el projecte. Tots han coincidit en una cosa: “els encantaria participar de nou si es tornés a plantejar un projecte similar”.

Share This