Àrea d'Habitatge

Un habitatge digne adaptat a les condicions de les persones amb intel·ligencia límit.

Les nostres llars amb supervisió

  • Travessera (capacitat 3 persones)
  • Valencia (capacitat 4 persones)
  • Quito (6 habitatges, capacitat 1 ó 2 persones)

 

Llars residència

L’Habitatge es converteix en un àmbit on la persona amb intel·ligència límit pot expressar les seves vivències i els seus conflictes, tant en relació amb ella mateixa com amb els altres i el seu entorn, en un marc de seguretat afectiva.

Sexualitat lliure de coacció, discriminació i violència per a les dones

Suport a l’autonomia a la llar

El programa de suport a l’autonomia a la pròpia llar dóna resposta a la necessitat d’un nombre important de persones amb discapacitat intel·lectual que no són perfil de recursos d’habitatge com poden ser les llars residència però tampoc poden viure de forma independent sense suport.

Llar d’entrenament

La llar d’entrenament no és una finalitat ultima en si mateixa, sinó un vehicle per a que les persones facin un procés d’inclusió social progressiu d’acord amb les possibilitats evolutives de cadascú. Permet  descobrir  noves  capacitats  però també aquells aspectes que la persona no té encara assolits per accedir a  una vida independent.

Impactes 2018-2019

 

M’ha canviat la vida. Ara estic millor que abans, no és el mateix. Em compro el que jo vull. Em sento lliure per fer el que vull. Tinc més temps per a mi i les meves coses. Les decisions les prenem nosaltres mateixos, abans les normes eren de la residència. He après a utilitzar l’ordinador, a comprar, cuinar, fer els menús de cada setmana, etcètera. Els meus amics poden venir a casa.
Tot el grup fem coses junts i sortim a sopar, a dinar, de viatge, veiem partits a casa… En definitiva, estic content on sóc.

Salvador Ribas

usuari llar amb supervisió

La meva experiència en una llar residència ha estat molt gratificant, perquè he pogut conèixer gent de diferents edats i formes de pensar, y conèixer millor a les persones. També he disfrutat fent activitats diverses.
D’altra banda, em sento més protegida davant la llei en qüestions legals, mèdiques i econòmiques. Abans no tenia tot això, ara sé que si em passa alguna cosa tinc ajudes, abans ni tan sols sabia què fer ni a qui demanar ajuda. Ara entenc tots els processos que tinc a la meva disposició molt millor.
Mantinc les mateixes amistats que abans, però he conegut a més gent amb qui parlar, sortir en grup i fer activitats. Hi ha dies en què no sé en quin dia visc, perquè disfruto amb la gent amb qui estic. Tinc sort, semblem una família, tot i que cadascun tingui la seva, però estar aquí és com estar amb la família.

Olga Martínez

llar residència de Vilamarí

Persones ateses en llars residència

Capacitat en les nostres llars

Capacitat en les nostres llars amb supervisió

Professionals de les llars

Darreres notícies

Barcelona des de la mar

Barcelona des de la mar

Per primera vegada hem organitzat una activitat amb vaixell, un passeig per la costa de Barcelona, en les mítiques Golondrinas. Els companys de Suport a la Llar han pogut gaudir d'un passeig amb vaixell en plena onada de calor, gaudint així de la brisa de la mar i de...

Presentació del Dani Alves

El Camp Nou ha estat l’escenari de la presentació de Dani Alves com a jugador del FC Barcelona. El futbolista brasiler ha estat ovacionat pels 10.378 aficionats que han omplert les graderies del Camp Nou. Alves i el president Joan Laporta han signat el nou contracte a...

HEM PINTAT ZONA FRANCA

HEM PINTAT ZONA FRANCA

Les parets de la llar portaven més de cinc anys amb moltes ganes de ser pintades i nosaltres també en teníem Hem pogut escollir els colors de les nostres habitacions actuals i dels espais comuns, això fa que ens puguem sentir una mica més a casa nostra. Ens va costar...

L’ESTIU DEL SUPORT A LA LLAR

L’ESTIU DEL SUPORT A LA LLAR

Els usuaris del programa de suport a l’autonomia a la pròpia llar han gaudit d’un estiu bastant mogudet. Entre tots van programar un munt d’activitats per aprofitar les vacances i fer passar la calor. La platja, la piscina o el Tibidabo han estat les sortides amb més...

No et quedis amb dubtes.