L’acidH, juntament amb altres entitats de Gràcia, han impulsat la creació d’un mural col·laboratiu a la plaça del Poble Romaní basat en les fetes del barri. El dibuix l’han realitzat tres artistes de Sreet Art de renom internacional.

Aquest graffiti és el resultat de la cooperació i la cohesió entre diverses entitats de Gràcia, amb l’objectiu de representar les fetes del barri i de reflectir la impremta de cadascun dels col·lectius que diariament hi conviuen. El projecte ha estat impulsat per l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH), en coordinació amb l’associació de la comunitat Gitana de Gràcia, l’Associació de pares i mares de l’escola Univers, l’Escola de Vida Montserrat de l’acidH, l’Agrupació de petanca de Gràcia i la seu del districte de Gràcia.

El Xupet Negre, Caesar Baetulo i Konair són els tres artistes de Sreet art que s’han encarregat de donar vida al mural d’acord amb les idees dels diferents col·laboradors. Coneguts internacionalment, han omplert de color i vida la plaça del Poble Romaní, però també prèviament carrers de París, Berlín, Amsterdam, Nova York i altres zones de Barcelona amb les seves creacions artístiques. Influenciats pel Pop-art i la cultura del grafiti al carrer, utilitzen els conceptes i la denúncia social com a elements essencials del missatge gràfic en les seves creacions.

Aquest cop han tingut el suport de col·laboradors de diferents col·lectius del barri, que han deixat també la seva empremta i personalitat en el grafiti. El resultat és un missatge de cohesió i germanor, que reflecteix la tasca, les necessitats i les fites de tots els agents que han intervingut. I tot dibuixat, és clar, amb detalls i elements característics de cadascun dels tres grafiters: els xumets, els gelats i les plantilles de la part inferior del mural.

Per aquests artistes, cal pintar de colors les parets i les ments de les persones, i així ho ho han fet. El resultat és un mural inmens que omple de llum i d’alegria la plaça, i que a més té una mica de les diverses entitats del barri: alumnes de l’Escola de Vida Montserrat, membres de l’Associació de la Comunitat Gitana de Gràcia, pares, mares i alumnes de l’Escola Univers… Tots han posat la seva gota de color durant l’últim dia de feina,gravant les seves mans en la part inferior del mural, contribuint així al resultat final, que des d’ara forma part indiscutible de la plaça del Poble Romaní.

Mural a Gràcia 2

Les mans que han acabat de decorar el mural col·laboratiu, a la part inferior del mur

Si encara no heu vist el mural, apropeu-vos a la plaça i disfruteu de l’obra d’aquests artistes!

Podeu escoltar les entrevistes als artistes i als membres de les entitats en les notícies que els mitjans de comunicació Fan News Club i BTV han realitzat:

Fan News Club

BTV

Share This