El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i l’Associació Catalana per a la Integració i el Desenvolupament Humà (acidH) es van reunir la setmana passada a la seu del VHIR per signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’ impulsar la recerca en l’àmbit de la intel·ligència límit (IL) i millorar l’ocupabilitat de les persones d’aquest col·lectiu.

En aquest sentit, el director del VHIR, el Dr. Joan Comella es va mostrar molt obert a desenvolupar el conveni marc de col·laboració i va destacar la importància que té pel VHIR contribuir a millorar la inserció laboral de les persones amb algun grau de discapacitat: “Per a nosaltres és molt important signar un conveni com aquest, som molt sensibles a aquesta realitat i per això estem especialment interessats en aquest tipus d’iniciatives”.

L’acidH, que a principis del 2018 ha inaugurat la seva Àrea de Recerca i Innovació, tindrà un soci de primer nivell internacional que li permetrà comptar amb el “Comitè d’ Ètica” i rebre assessorament en metodologia i anàlisi estadística. D’altra banda, el VHIR serà soci preferencial per contractar el servei de càtering de l’acidH (Shuup) i es treballarà per establir sinergies entre diverses àrees funcionals.

El Dr. Ferran Morell, President d’acidH i ex-cap del Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, va valorar l’ acord com a molt positiu i va recalcar la importància de la recerca i la innovació com a motor de creixement per l’acidH.

En la mateixa línia, el Director de Recerca i Innovació de l’acidH, el Sr. Daniel Rosselló, va subratllar la fita que suposava aquest acord: “El conveni amb el VHIR és clau per poder desenvolupar l’àrea. La recerca i la innovació al tercer sector ha arribat per quedar-s’hi i volem ser una entitat pionera i alhora fer la intel·ligència límit més visible a la societat.”

L’acidH des de 1994 ofereix atenció integral a les persones amb Intel·ligència Límit (IL) i discapacitat intel·lectual lleugera. Presta els serveis per cobrir les seves necessitats en l’àmbit social, laboral, formatiu i de cura, millorant així la seva qualitat de vida per aconseguir la major autonomia possible.

A la signatura institucional, a més, hi van ser presents el Gerent de l’acidH, el Sr. Eduard Ballester i la Directora de Comunicació d’acidH, la Sra. Eva Anguera

 

Share This