El passat dijous 18 d’octubre vam celebrar la 4ª Jornada anual d’acidH a la Sala d’actes del Pavelló Docent de Vall Hebron, amb conferències del Sr. Francesc Torralba i el Dr. Jaume Ferrer.

La Marta Rodríguez ex-alumna de l’Escola de Vida Monsterrat acidH i que treballa a l’acidH com a dissenyadora al departament de comunicació i en Josep Maria Soro, periodista de TV3  i coordinador del TEBVist, van conduïr la 4ª Jornada anual d’acidH.

La Jornada va começar de mans del Dr. Ferran Morell, president d’acidH, fent un repàs de la creació, missió i breu presentació de tots els serveis que conformen l’entitat.

El Dr. Ferran Morell va donar pas a la Sra. María de Valles, directora de RRHH i Jurídic de l’  , Fundació que gestiona la recerca, docència i innovació de l’Hospital Vall Hebron i amb el que l’acidH ha signat recentment un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’ impulsar la recerca en l’àmbit de la intel·ligència límit (IL) i millorar l’ocupabilitat de les persones d’aquest col·lectiu.

A continuació el Dr. Jaume Ferrer, Cap de servei de Pneumologia, Membre del comitè Ètic de l’Hospital Vall Hebron i escriptor va parlar-nos sobre “Qüestions ètiques en l’assistència dels metges als pacients”. “És molt important pendre decisions consensuades amb les famílies al final de la vida del malalt, perquè és inadmisible que el malalt pateixi, i ha de poder marxar el més tranquil possible”.

Tot seguit el Sr.Francesc Torralba, Filòsof, teòleg, assagista i Director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramón Llull , ens va exposar i fer reflexionar sobre les “L’art de cuidar i de deixar-se cuidar”. “Hem de ser cuidats perquè som vulnerables, i hem de ser conscients de la nostra vulnerabilitat per deixar-nos cuidar”

En acabar la Jornada vam degustar el servei de catering de l’acidH Shuupcatering, i vam poder degustar un pastís elaborat pels alumnes del PFI d’Auxiliar d’Hoteleria.

Share This