Cada dimarts de final de mes, des de l’acidH duem a terme la presentació de l’entitat i de la Intel·ligència Límit (IL) a la ciutadania, per donar a conèixer millor les necessitats d’aquest col·lectiu i la nostra tasca. Tothom qui vulgui hi pot assistir, des d’empreses fins a la ciutadania en general. Només cal confirmar l’assistència prèviament al telèfon 93 285 99 77.

En la presentació del mes de març, van unir-se alguns voluntaris que s’han incorporat recentment a l’entitat, interessats en aprofundir una mica més en la IL , així com dos dels directors dels Ilunion Hotel, Elena Salas i Fernando Arévalo. També es va convidar al director General de Special Olympics Espanya, Enric Blesa que va venir acompanyat de la directora de comunicació. Tots ells, membres d’altres entitats vinculades a l’àmbit d’intervenció de la Discapacitat Intel·lectual.

Qui són les persones amb Intel·ligència Límit?

La presentació, impartida pel gerent de l’Associació acidH, Eduard Ballester, i la gerent de la fundació, Silvia Garcia, vol mostrar la realitat de les persones amb Intel·ligència Límit (IL), les qual no duen escrites a la cara les dificultats que les fan socialment vulnerables. A primer cop d’ull, passen desapercebudes, però els dèficits es detecten en la seva capacitat d’adaptació, en la gestió de la llibertat i en la resolució de conflictes.

No tenir uns trets físics que evidenciïn la IL fa habitual el sentiment d’incomprensió i frustració entre les persones del col·lectiu, a vegades per part de la família, els professionals i la societat.

L’acidH treballa per donar suport a aquestes persones, per garantir la seva màxima autonomia possible, i per promoure la investigació i el coneixement sobre aquest col·lectiu, encara molt desconegut entre la ciutadania.

És per això que aquestes presentacions, les quals es fan mensualment i en petits grups, permeten entendre millor les necessitats de les persones amb IL i i la missió de l’acidH, per donar-los a conèixer a la resta de la societat.

Entre tots fem visible la Intel·ligència Límit

Moltes gràcies a totes les persones interessades en venir a la presentació del mes de març per conèixer una mica més el dia a dia de les persones amb IL i les formes en què els podem ajudar a guanyar autonomia i integrar-se plenament a la societat.

Us recordem que aquestes presentacions estan obertes a tota la ciutadania. No cal estar vinculats a l’acidH prèviament ni treballar en l’àmbit de Discapacitat Intel·lectual.

L’últim dimarts del mes, us esperem a l’acidH per conèixer de prop la IL i la realitat del col·lectiu, com els podem ajudar des de l’entitat i el que pots fer tu per la seva integració a la societat. Vine i ajuda’ns a fer la IL visible!

Share This