El Servei Ocupacional d’Inserció de l’acidH (SOI) ha col·laborat amb la 10ª campanya de medicaments solidaris que organitza el Banc Farmacèutic, ensobrant més de 800 paquets que s’han enviat a farmàcies de tot l’estat, i també a CAPs d’arreu de Catalunya. Aquestes farmàcies i CAPs van fer la recollida de medicaments del 4 al 10 de març, on van participar també quatre usuaris de l’acidH.

SOI i Banc Farmacèutic, una col·laboració molt positiva

Per als usuaris del SOI ha estat una oportunitat de participar com a voluntaris en una activitat comunitària, així com de conèixer una realitat externa, una altra entitat amb una missió social i a les persones que en formen part. A més, han rebut un reconeixement per la seva tasca ben feta per part de treballadors i voluntaris del Banc Farmacèutic.

D’altra banda, ha suposat entrenar un tipus de feina diferent a la que es fa habitualment al SOI, que ha requerit habilitats diferents, i un alt grau de concentració i de coordinació entre ells. Aquesta tasca els ha motivat molt i rebre aquest reconeixement extern els hi ha proporcionat una gran satisfacció.

Els bons resultats d’aquesta tasca poden obrir les portes a futures col·laboracions entre l’acidH i el Banc Farmacèutic. El seu director, Jordi Bosch, ens ha visitat el 24 de febrer per conèixer-nos millor i veure de quina manera tornar a treballar plegats.

Jornada de recollida de medicaments

En un altre àmbit de la col·laboració entre les dues entitats per a aquesta 10ª campanya de medicaments solidaris, la Lourdes Giménez, la nostra infermera, ha coordinat la participació de quatre usuaris que viuen a la llar-residència de Vilamarí. Ells quatre han estat voluntaris durant la jornada de recollida de medicaments, el dia 4 de març, en dues farmàcies de Gràcia, la farmàcia ADELA GARCÍA LÓPEZ , a Travessera de Gràcia 194 i la farmàcia TERESA GARCÍA – VELA GRAU , a Travessera de Gràcia 235.

Els medicaments i productes sanitaris recollits en aquestes dues farmàcies, del 4 al 10 de març, van dirigits directament a la nostra associació per benefici de tots els seus usuaris.

Banc Farmacèutic i la recollida de medicaments

Banc Farmacèutic és una ONG que treballa, a nivell d’àmbit nacional, per proporcionar medicaments a les persones en situació d’exclusió social i pobresa, promovent l’accés gratuït als medicaments.

Un cop a l’any, realitzen la campanya de Medicament Solidaris, arribant a la desena campanya el 4 de març. L’objectiu amb aquesta acció és recollir medicaments nous que no necessiten prescripció mèdica per donar-los a les entitats assistencials que col·laboren amb Banc Farmacèutic, com és el cas de l’acidH.

Cadascuna d’aquestes entitats, elabora un llistat previ amb els medicaments que necessiten durant un any. Aquests llistats s’envien a les farmàcies que, de forma voluntària, participen en la recollida, on juntament amb els voluntaris, conviden als ciutadans a comprar algun d’aquests medicaments per donar-los a les entitats.

En total s’han aconseguit recollir més de 37.000 medicaments al final de la Campanya Medicaments Solidaris de 2017, dels quals una part seran destinats a l’acidH, juntament amb d’altres 100 entitats.

 

Share This