El Centre de Psicologia i Logopèdia d’acidH (CPLA) ha rebut avuí el premi per les bones pràctiques “coses que importen” durant la pandèmia en el marc de l’esdeveniment Bussines With Social Value

Durant el confinament vam adaptar el Centre de Psicologia i Logopèdia d’acidH (CPLA), a les persones amb funcionament intel·lectual límit (FIL), i discapacitat lleu per facilitar una bona salut emocional durant la pandèmia.

El confinament ens va posar en una situació excepcional i límit a tot el conjunt de la població, però sobretot a totes aquelles persones que ja vivien una situació de vulnerabilitat.

Des del Centre de Psicologia i Logopèdia d’acidH, vam plantejar diferents accions gratuïtes per poder dur a terme una prevenció, detecció i atenció de situacions d’empitjorament o risc del col·lectiu que atenem.

Plantejant-nos per quina via podíem fer arribar a les persones amb FIL informació adaptada que expliqués la situació que estàvem vivint, quina era la causa, i quins consells es podien seguir per passar el confinament de la millor manera possible, vam realitzar el vídeo “Què és el COVID-19? Com podem afrontar-lo de manera saludable?” adaptat amb tota aquesta informació, al nostre canal de Youtube.

D’altra banda, vam crear un grup de lleure via whatsapp, guiat per una psicóloga que n’era responsable i els proposava activitats variades cada dia. Eren activitats per fer des de casa i on compartien fotos, vídeos o escrits. Aquest grup ha estat un gran element de prevenció, i els va ajudar a adquirir eines per gestionar millor les seves emocions, ja que cada participant expressava de forma espontània com estava aquell dia i el grup responia donant ànims i suport. Aquest grup ha permès que sorgissin noves amistats entre persones que no es coneixien i que en el desconfinament han pogut veure’s per primera vegada presencialment.

També vam oferir teràpies psicològiques de manera gratuïta a les persones que ho necessitaven.

Tot l’equip del centre de psicologia i logopèdia d’acidH es va adaptar a les necessitats de les persones i famílies que atenem, ampliant el seguiment telefònic o per videotrucada o presencialment si era necessari. L’objectiu prioritari del centre ha sigut i serà sempre poder prevenir situacions complexes o ajudar i acompanyar a gestionar-les millor si aquestes arriben. Per què ara més que mai, el més important són les persones!

Share This