L’Escola d’Adults de l’acidH ha rebut el premi Vila de Gràcia en la categoria de millor iniciativa pedagògica desenvolupada al barri, amb el projecte de la “La nostra guia” que estan creant aquest any amb els alumnes.

Una Guia del barri creada des dels ulls dels alumnes

L’Escola d’Adults de l’acidh havia presentat al concurs el seu projecte de “La nostra guia”, en la categoria d’ iniciativa pedagògica i d’educació reglada i no reglada desenvolupada per algun centre escolar, entitat o col·lectiu del districte. Es tracta d’una guia del barri de Gràcia diferent a les actuals, feta des d’un altre punt de vista, i que els alumnes de l’escola han estat treballant durant el curs 2016-2017.

Pretén recollir tots els testimonis de persones que treballen artesanalment en establiments, tallers i botigues del barri de Gràcia, i que tenen rellevància històrica, tot donant-li un encant especial i conformant la seva identitat. Per això, els alumnes han hagut de planificar i fer visites a tots aquests establiments i treballar i analitzar a l’aula tota la informació recollida, per després plasmar-la a la guia:

Millor iniciativa pedagògica del barri de Gràcia

L’alegria dels alumnes i professors en conèixer el premi ha estat màxima, ja que suposa un reconeixement a l’esforç realitzat i a la feina ben feta: “estem pletòriques, ja que aquest és per a nosaltres un reconeixement molt important per la gran feina que han fet i estan fent els alumnes durant tot aquest curs amb aquest projecte” destaca la directora de l’Escola d’Adults de l’acidH, Ruth Ruiz.

Tot va començar a principi de curs, quan es van introduir canvis en la metodologia emprada a l’escola fins aquell moment, adequant l’actuació dels professionals a les característiques del grup d’alumnes i, en especial, a la seva relació amb l’entorn proper. L’objectiu era aportar múltiples recursos perquè els alumnes poguessin desenvolupar el seu procés de formació, i així va començar a l’escola el mètode de treball per projectes.

“Un dels objectius del treball per projectes és poder aplicar els aprenentatges en el món real, més enllà de l’aula. Per aquesta raó, la proposta d’elaborar una guia diferent de Gràcia, des de la mirada del alumnes, ens semblava un projecte ideal per a tal comesa”, explica la directora, Ruth Ruiz, que afegeix que es tracta d’una guia que “pretén ser una eina d’aprenentatge i coneixement, tanmateix una eina de visibilitat, inserció i inclusió per als alumnes dins del seu entorn”.

Al mes de juny es farà la presentació oficial de la Guia de Gràcia elaborada pels alumnes de l’escola d’adults de l’acidH, a la Biblioteca de Gràcia. Més endavant us informarem del dia concret per convidar-vos a conèixer-la. Mentrestant, podeu seguir el projecte a l’Instagram de l’escola: escola_adults_acidh.

Els premis Vila de Gràcia

Els premis Vila de Gràcia celebren aquest any la XXII edició. Amb aquests premis es vol destacar l’esforç de persones i entitats gracienques per millorar la qualitat de vida dels seus conciutadans en diferents àmbits de la seva vida. Al concurs es podien presentar qualsevol persona, entitat o col·lectiu interessat, que durant l’últim any hagués desenvolupat una iniciativa o projecte dirigit als seus conciutadans, dins de diverses categories.

La notícia als mitjans

Podeu llegir les notícies que s’han publicat als mitjans en els següents enllaços:

 

Share This