La Secció Esportiva de l’acidH va néixer amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre les persones amb intel·ligència límit o discapacitat intel·lectual lleugera com catalitzador de les seves capacitats.

El nostre àmbit d’actuació està basat amb la filosofia del programa internacional de Special Olympics que té com a missió proporcionar entrenament i competicions esportives a totes les persones amb discapacitat psíquica al llarg de la seva vida i en diferents modalitats, oferint l’oportunitat de desenvolupar les seves aptituds físiques i esperit de superació, gaudir moments de joia i compartir resultats, habilitats i companyerisme amb les seves famílies, altres esportistes i la comunitat en general. Les diferents pràctiques esportives que ofereix acidH faciliten el treball centrat amb la persona. A més a més la pràctica esportiva els aporta beneficis físics, psíquics i socials.

Des de l’any 1997, acidH forma part activa de  la Federació Catalana d’Esport per a Discapacitats Intel·lectuals (ACELL). Els inicis només amb un equip de bàsquet mixte i actualment ja són tres equips de bàsquet masculí i dos equips de bàsquet femení.

Des del 2012 l’Associació acidH i els Lluïsos de Gràcia creen la secció Special de Bàsquet. Així doncs, ja fa més de set anys que els equips de bàsquet d’acidH participen i competeixen.

Aquest any en el que l’acidH fa 25 anys, és un regal pel nostre col·lectiu i per la nostra entitat poder donar veu a les seves capacitats, com Esportistes, com Dones i com persones.

Gràcies Cristina, Paola, Xènia i Noèlia  

@festagracia @Bcn_Gracia @lluisosdegracia @acellfederacio

Cristina Pandis

Sotscampiona dels Jocs Mundials Special Olympics Abu Dhabi 2019

Xènia Galtés

Campiona al II Torneo Nacional de Baloncesto Femenino Special Olympics España 2018 (Madrid)

Paola Manjon

Sotscampiona dels Jocs Mundials Special Olympics Abu Dhabi 2019

Noèlia Bautista

Campiona al I Torneo Nacional de Baloncesto Femenino Special Olympics España 2017 (Àvila)

Share This