Judith Reig, cap de l’àrea educativa de l’acidH i directora de l’Escola Vida Montserrat, va ser la convidada al programa Tots Soms Iguals, de Ràdio Estel  el dimecres 22, on va presentar l’acidH i va explicar el col·lectiu de persones amb IL. També l’acompanyava José Ramon Fernández, educador social, psicòleg i membre del Museu de Matemàtiques de Catalunya.

L’apoderament dels infants i joves

Judith Reig va a fer referència a un dels principals objectius més importants de l’educació: l’apoderament dels joves. Afirmant que un dels principals objectius de l’escola és la “creació de comunitat”, ja que el fet de pertànyer a un grup és essencial per adquirir seguretat en els joves.

En l’escola ordinària tenen els recursos educatius durant la primària, però quan arriben a l’ESO i, per tant, a l’adolescència, no tenen el suport social que necessiten. A l’acidH és on troben persones amb iguals interessos i inquietuds i és on poden crear la seva xarxa social durant aquesta etapa tan important.

”poder pertànyer a un grup és importantíssim per agafar confiança en un mateix, poder tenir seguretat i creure que ets una persona que forma part d’aquest sistema com qualsevol altra.”

“A les persones amb Intel·ligència Límit no les han de veure des de les ulleres de la discapacitat, s’haurien de veure com a persones que tenen una condició”, afirma la directora de l’Escola Vida Montserrat.

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquest enllaç al programa del dia 22.

 

Share This