L’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH) ha engegat un ambiciós projecte de creixement, la creació d’una nova unitat pluridisciplinar de recerca i innovació. L’objectiu de la nova àrea és que l’entitat passi a ser una institució pionera en la creació de coneixement al voltant de la intel·ligència límit, i alhora que es converteixi en un laboratori d’idees a nivell de desenvolupament de projectes, però sobretot des del punt de vista de creació de models de negoci que permetin millorar l’ocupabilitat de les persones usuàries.

La nova àrea és una idea impulsada pel Doctor Ferran Morell president de l’acidH. Dependrà de la direcció de l’entitat però tindrà un funcionament autònom i serà coordinada de manera voluntària pel Llicenciat i Màster en Administració i Direcció d’Empreses i estudiant de 5è de Medicina, Daniel Rosselló, i comptarà amb la participació de prestigiosos metges i especialistes de diverses disciplines, com la psicologia, la medicina o l’educació.

El naixement de la nova unitat es va escenificar amb un acte públic de presentació que va tenir lloc el 27 de febrer i que va comptar amb la presència dels doctors Jordi Sunyer, epidemiòleg, Esteve Camprubí, investigador epidemiòleg de l’Agència de Salut Pública, Adolf Díez, investigador en osteoporosi, Teresa Genover, metgessa de família, Julia Miralbell, neuropsicòloga, Susan Judas, metge i Olga Laporta-Hoyos, psicòloga, així com de Jordi Segarra, de la Fundació Cellex, i Xavier Sans, director de Banca d’Institucions de Caixabank.

La idea és que els seus membres treballin en grups temàtics i posin en comú les seves propostes en reunions quadrimestrals. Gemma Parcerisa, psicòloga de l’acidH, ja va posar alguns reptes sobre la taula, com la necessitat d’establir programes d’estimulació cognitiva adaptats als membres del col·lectiu que estan envellint, o la creació d’eines de diagnòstic que permetin una detecció precoç d’aquesta discapacitat.

El primer encàrrec d’aquesta nova àrea serà la redacció d’un llibre blanc que definirà les línies estratègiques a 3 anys vista.

Share This