El Departament d’Ensenyament ha atorgat a l’Escola Vida Montserrat, de l’acidH, un pla pilot experimental d’itineraris formatius específics (IFE), amb el curs de’Auxiliar de Vendes i Atenció al Públoc, que s’adreça a alumnes amb necessitats educatives especials associades a discapacitat intel·lectual lleu o moderada (inclosos els alumnes amb trastorn de l’espectre autista).

Per poder-se inscriure a un itinerari,  l’alumne ha de tenir entre 16 i 20 anys (i complir com a màxim els 21 anys durant el 2017).

Itineraris formatius específics (IFE)

El curs 2016-2017 la Generalitat va engegar el pla pilot experimental d’Itineraris Formatius Específics (IFE), amb una durada de 4 anys. Aquests cursos estan dirigits als joves d’entre 16 i 21 anys amb necessitats especials sense l’ESO, i als que la tenen però no poden acollir-se a la formació professional ordinària, per donar noves possibilitats de seguir la seva formació. Inicialment es tractava de 100 places repartides en 8 centres que apliquen de forma experimental el projecte.

Aquest any 2017-2018 l’oferta de places augmenta amb nous centres que s’adhereixen al pla pilot per poder acollir tota la demanda real, i entre ells l’acidH, que suma l’IFE d’Auxiliar de Vendes i Atenció al Públic a la seva oferta formativa per a persones amb IL (Intel·ligència Límit) i DI (Discapacitat Lleu).

Inscripcions per al curs d’Auxiliar de Vendes i Atenció al Públic

Per accedir a un IFE cal formalitzar la sol·licitud de preinscripció corresponent encara que s’estiguin cursant altres ensenyaments al mateix centre. Només es pot presentar una sol·licitud per persona i s’hi poden fer constar fins a tres peticions, per ordre de preferència. La sol·licitud es presenta al centre de la primera petició.

El període d’inscripció està comprès entre l’1 de juny i el 9 de juny. L’horari de recepció de sol·licituds serà de dilluns a dijous de 9 h a 13 h i de 15 h a 16 h. Divendres de 9 h a 14 h.

En el següent enllaç es pot trobar tota la informació referent a calendari i documentació a aportar a l’hora de lliurar la sol·licitud de pre inscripció: Informació

Adjuntem també la Resolució ENS/1076/2017, de 16 de maig, per la qual es determinen el calendari i les condicions de la preinscripció, per al curs 2017-2018, sol•licitud de Pre-inscripció i el Programa de l’IFE d’Auxiliar de Vendes i Atenció al Públic.

Descarrega el calendari IFE 2017-2018

Descarrega el programa de l’IFE Auxiliar en Vendes i Atenció al Públic

Descarrega la sol.licitud de Pre-inscripció IFE

Cursos de formació professional adaptats molt esperats

Per a aquells joves sense l’ESO, l’oferta formativa es concentrava només entre els 16 i els 21 anys amb els PFI (Programes de Formació i Inserció), que tan sols es poden cursar durant aquest període, no poden fer més d’un PFI , no hi ha opcions d’especialització i només alguns són adaptats. Aquestes dificultats han provocat que fins ara només 3 de cada 10 persones amb discapacitat intel·lectual puguin tenir els estudis de secundària o PFIs.

Els alumnes amb necessitats educatives especials amb el graduat de l’ESO, i que volien seguir amb un cicle de grau mitjà o superior, es trobaven fins ara amb una formació no adaptada a les seves necessitats específiques, fet que els impedia seguir formant-se en el sistema ordinari. Amb l’arribada del Pla pilot experimental d’itineraris formatius específics (IFE) al 2016, tots aquests joves han pogut trobar una nova sortida de formació professional adaptada a les seves necessitats per seguir formant-se i preparar-se per a la inserció laboral al mercat ordinari, encara molt difícil a dia d’avui per aquests col·lectiu.

Premsa:

Diari de la discapacitat
Dincat

 

Share This