Des de l’Escola de Pares hem iniciat un curs per a pares, familiars i tutors de persones amb discapacitat intel·lectual sobre la “Discapacitat Intel·lectual i altres Trastorns Mentals” amb l’objectiu de rebre més informació i coneixements sobre aquest tema. El curs està subvencionat per l’ICD i el Dincat, ha començat aquest mes d’abril i finalitzarà el 29 de novembre.

Objectius i continguts del curs sobre discapacitat

El curs s’estructura en 20 sessions d’una durada de 2 hores cadascuna i té com a objectius principals obtenir coneixements teòrics i pràctics per conèixer i entendre la discapacitat intel·lectual i altres trastorns mentals, així com dotar d’eines d’ intervenció i prevenció per tal de millorar les relacions familiars.

En aquestes sessions parlarem de la Discapacitat intel·lectual , d’altres trastorns mentals, d’ Intel·ligència Límit i diferents seminaris d’interès com sexualitat, lleure, laboral, autonomia i habitatge, figures jurídiques de protecció… Els encarreats d’imparti les classes són psicòlegs especialitzats en discapacitat intel·lectual i en intervenció en trastorns mentals, vinculats al Centre de Psicologia i Logopèdia acidH. En el cas dels seminaris, els realitzaran professionals especialitzats en la temàtica.

Primera edició

Aquesta primera edició del projecte ha tingut molt bona acollida, ja que s’ha iniciat amb totes les places disponibles que hi havia cobertes.  Per això a l’Escola de Pares ja s’està plantejant la possibilitat de fer una segona edició de cara a principis de l’any vinent. D’aquesta forma, podran inscriure’s totes aquelles persones que en aquesta primera edició s’han quedat sense plaça disponible.

Des de l’Area Psicosocial de l’acidH Iniciem aquest curs amb molta il·lusió i esperem cobrir les expectatives de tots els assistents.

 

 

Share This