Aquest tercer trimestre els alumnes de 3r d’IFE hem començat un projecte d’Aprenentatge-Servei a través de la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Hem col·laborat amb el projecte Mirades, que consisteix a buscar una entitat social amb qui col·laborar. Amb l’objectiu d’elaborar i editar un vídeo on es doni a conèixer la tasca d’aquesta entitat.

Per dur a terme aquest projecte l’entitat que vam escollir per col·laborar va ser Som Fundació. Abans de plantejar el vídeo necessitàvem saber quin era l’objectiu d’aquesta entitat i quines tasques duien a terme. En aquest sentit, una representant de l’entitat va venir a l’escola a explicar-nos quina és la seva història, objectius, perspectiva de futur i necessitats.

Així doncs, vam fer una proposta a Som Fundació explicant el format de l’entrevista, el lloc on gravaríem i el tipus de pregunta que els hi faríem. Després de fer els reajustaments pertinents per respondre a les seves necessitats i als nostres interessos, es va convocar d’una banda, els seus voluntaris i usuaris i, de l’altra, a nosaltres el dia i el lloc acordat.

El passat dimarts dia 18 vam anar al peu de Montjuïc i vam conèixer 3 meravelloses parelles de voluntaris i persones usuàries. Eren la Carme i la Núria; el Manolo, el Josep Maria i l’Ignasi; i l’Oriol i l’Antonio. Vam passar una estona molt agradable coneixent com és el dia a dia de la seva relació. Ens vam adonar que a més de voluntaris i persones usuàries també són amics i amigues.

Conèixer aquestes persones ens ha ajudat a saber millor que és un voluntariat i a ser conscients de la importància de l’oci, de l’acompanyament i de com podem participar de manera activa en la ciutadania.

 

Text escrit pels alumnes de tercer d’IFE.

 

Share This