Un grup de 9 persones participants del programa SIOAS ha pogut assistir a la visita de la fàbrica KLÜBER LUBRICATION i conèixer de prop l’organització d’aquesta fàbrica dedicada a l’elaboració d’olis i pastes lubricants industrials.

Ni les persones participants ni les dues tècniques del Servei Inserció Laboral que vam traslladar-nos a la fàbrica Kluber ubicada a Parets del Vallès teníem la més mínima idea que era allò de pastes , greixos i olis industrials per a facilitar el moviment correcte de maquinària industrial i la seva vida útil. Què volia dir tot allò? Com es fabricava? 

Gràcies a la visita que va coordinar la responsable del Departament de Recursos Humans i Gerència de Klüber ho vam entendre tot i ens va semblar molt interessant.   

Primer vam ser rebuts pels Gerents de l’empresa a una sala on ens van fer una presentació de la seva companyia, més tard vam fer un recorregut pels diferents departaments de la fàbrica (administració, compres, atenció al client, màrqueting, etc., ) en tots i cada un dels departaments  ens esperaven els treballadors i treballadores i les persones responsables dels departaments  disposats a dedicar-nos uns minuts de la seva jornada laboral per tal d’explicar-nos les seves tasques. Va ser molt interessant, però sens dubte la part més enriquidora del dia i la més nova per a nosaltres encara havia d’arribar. 

Ens van facilitar una armilla reflectant, unes ulleres i unes punteres protectores per a les sabates i vam visitar la fàbrica on es produeixen els olis i greixos lubricants. Primer vam veure la matèria primera perfectament identificada i emmagatzemada, després ens van explicar com barrejaven aquestes matèries en una mena de pastadora de pa, però enorme i com finalment es guardava en uns grans dipòsits abans de ser enviada als clients. Sembla ser que les barreges poden ser molt diverses i que per assegurar la qualitat del producte s’ha d’enviar sempre una mostra al laboratori i només quan el laboratori dona el seu vist-i-plau, es poden empaquetar definitivament i vendre-les.

Una cosa que ens va sobtar molt va ser l’ordre i la neteja que hi havia tant a les oficines com a la nau, així com les pautes de treball que seguia tot el personal.

Sens dubte una fàbrica que és tot un exemple de qualitat i de feina ben feta que es trasllada a les persones i al molt bon ambient de treball que es respira. 

Gràcies, Klüber 

[us deixem un recull d’imatges de la jornada]