Un grup de 13 persones participants del programa SIOAS hem visitat les instal·lacions de BAUHAUS a la Zona Franca i hem pogut conèixer per dins l’organització d’aquesta gran botiga de bricolatge, referent a Espanya i a tota Europa. 

Ens ha rebut la coordinadora de botiga, la Sra. Antònia Rovira acompanyada de la seva ajudant. La Sra. Rovira fa més de 30 anys que treballa a Bauhaus, des dels seus inicis a Barcelona. La visita comença pel magatzem principal on arriba la mercaderia que es demana com a comanda des de la botiga. L’horari de descàrrega és de 07:00 a 13:00 hs. Tot el material és escanejat amb la pistola de radiofreqüència i ens han explicat amb molt de detall tot el procés. A més, alguns usuaris que tenen experiència en magatzem han fet preguntes sobre el funcionament de la recepció de les comandes. 

Després visitem un altre tipus de magatzem on es guarden els productes que han demanat els clients i que s’han d’enviar per transport. Aquest material s’emmagatzema durant 15 dies. És un magatzem petit i el material ha d’anar rotant perquè els transportistes han d’anar-lo lliurant en pocs dies. 

Fan servir gomets de colors per identificar les mercaderies més antigues i poder tenir així aquest control de manera visual. Cada color està relacionat amb el mes de l’any en què ha entrat el material al magatzem. 

La visita segueix per dins de la botiga on ens presenten la secció del tall de fusta i el Click & Collect ens expliquen el funcionament d’entrega del material quan el client fa la comanda per Internet. En un termini de 2 hores la pot passar a recollir. Igualment, dintre de la secció també s’ocupen del servei de Postvenda en cas de reparació, entri o no en garantia. 

                             

A continuació hem fet  una passejada per les diferents seccions de la botiga fins acabar a la zona de jardineria on aprofitem l’estona per fer un petit repàs dels perfils més demandants de botiga: venedor i atenció al client, caixer, reposició nocturna, mosso de magatzem i repo-service. Aquest últim perfil ens ha sorprès molt i hem preguntat quines són les seves tasques: aquests treballadors s’encarreguen de col·locar els productes ben posats, tots de cara al client i ben ordenats. El seu horari és de 6.30 a 10.00 hs del matí, entren a treballar quan els reposadors de la nit han acabat el seu torn i acaben abans d’obrir les portes de la botiga.  

La posició més demandada és la de venedor i atenció al client. L’empresa ens ha informat que no cal experiència específica del producte, ja que Bauhaus facilita formació pròpia on-line i també presencial mitjançant els grans proveïdors d’alguns productes que es desplacen a la botiga per a realitzar-la. 

Creiem que hi ha diverses persones del Servei d’Inserció Laboral de l’Acidh que podrien estar interessades en aquestes posicions de treball i l’empresa ens ha convidat a enviar els seus currículums per formar part de la seva borsa de treball, i així ho hem  fet pocs dies després. 

Ha estat una visita molt interessant. 

 Gràcies, Bauhaus