Dijous passat, 9 de novembre vam celebrar la V Jornada l’Empresa amb Valor(s) organitzada per l’acidH. 
 

Treballem per aconseguir la inclusió laboral plena en l’empresa ordinària i tot i que encara hi ha molta feina a fer, ja són moltes les empreses que han deixat enrere les “pors i els dubtes” respecte de l’entrada al mercat laboral de treballadors amb diversitat funcional

Per a les persones que no vau poder acompanyar-nos o per a aquelles que desitgen reviure la Jornada, us compartim un petit recull visual.

L’acte va centrar l’atenció en les persones en recerca de feina i elles van ser les veritables protagonistes, mostrant els seus talents a les empreses assistents pujant a l’escenari en diversos moments de l’acte i explicant els seus testimonis.

Un cop aconsegueixes una feina, la teva vida canvia de dalt a baix

Maria Valls

Auxiliar de geriatria a la Residència Trinitat Jove

Què els hi diríeu als vostres companys i companyes que estan esperant a trobar una feina?

Que no perdin l’esperança, que en alguna empresa tenen el seu lloc, per molt que s’equivoquin i per moltes entrevistes que hagin de fer, segur que cadascú trobarà el seu lloc i els seus talents es multiplicaran en el seu lloc de treball. 

Durant l’acte, la dibuixant i guionista de còmics Raquel Riba Rossy va moderar el diàleg en el qual persones treballadores i empresaris van explicar les seves experiències.

En acabar, la dibuixant va explicar la història del seu personatge estrella, la Lola Vendetta, i una persona que sempre li fa costat: el seu germà, el Campió, Una persona que té Funcionament Intel·lectual Límit i que existeix a la realitat, perquè és en Guillem Riba Rossy, el germà de la mateixa dibuixant. El públic, sorprès, va veure al seu germà pujar a l’escenari i va explicar com va canviar la seva vida quan va conèixer l’acidH al 2006: va poder formar-se i, posteriorment, van ajudar-lo a trobar una feina a una empresa ordinària on treballa actualment. 

Vam finalitzar l’acte amb una activitat de networking, on les empreses assistents i els usuaris d’acidH en recerca de feina van poder conversar i conèixer de ben a prop les persones candidates a treballar en les seves organitzacions. 

El dret al treball és potser el dret més vulnerat en l’actualitat de les persones amb discapacitat, les empreses i les associacions que acompanyen aquestes persones són peces clau per a construir una societat més inclusiva i més diversa. 

Gràcies, gràcies i més gràcies! Ens veiem al 2025