Hola a tothom, soc el Jordi un usuari del Servei d’Inserció Laboral de l’Acidh. Vaig començar a participar en programes del servei l’any 2018 al programa Singulars, la meva tutora era la Nieves, i actualment estic al programa Sumem.

Tinc 25 anys i des del febrer del 2020 treballo al Zoo de Barcelona.

Escric aquest article per compartir amb vosaltres la meva experiència participant en el 7è Congrés Internacional de Cuidadors que també era el 8è d’AICAS (Asociación Ibérica de Cuidadores de Animales Salvajes)

Primerament, vull explicar-vos per què em vaig apuntar a aquest congrés. Els animals i la seva cura sempre m’ha interessat molt, quan vaig saber que es feia aquest congrés a Barcelona vaig pensar que seria una bona oportunitat per adquirir coneixements i conèixer a gent que, com jo, treballen com a cuidadors.

En el congrés a més a més de diferents ponències vaig participar en un “IceBraker”  (activitat per conèixer-se entre tots els participants) a un “Workshop” (taller) a un tour i fins i tot a un sopar de gala al Casino de Barcelona!

El moment més emocionant per mi va ser poder fer una ponència davant de tots els participants al congrés en la que explicava la meva experiència “Integración de personas con capacidades diferentes en el ámbito laboral”. Un company del zoo que preparava el congrés, em va dir que la meva historia era especial i diferent a la de la majoria de treballadors del zoo i que a la gent li agradaria sentir-la.  Potser ja ho sabeu,  però jo tinc una discapacitat, i també, com tothom, tinc els meus somnis. El meu somni era treballar al Zoo de Barcelona i en la ponència explicava tot el llarg camí que he hagut de recórrer per poder fer aquest somni realitat.

La meva presentació va emocionar al públic i vaig guanyar el premi a la millor presentació del congrés. Vull agrair a tothom aquest reconeixement i donar les gràcies especialment a ICZ per donar-me aquesta oportunitat i als companys que em van ajudar a preparar-ho (fent-me fotos i vídeos, revisant el text i en ponències de pràctiques que vaig fer).

M’agradaria que la meva experiència servis per inspirar altres projectes, com per exemple un que em van explicar que iniciaven a Madrid.

Com a conclusió voldria dir que ha estat una experiència genial perquè vaig conèixer noves amistats, perquè vaig poder aprendre coses noves relacionades amb els animals i perquè vaig poder compartir la meva vivència amb moltes persones.

 

Agraïments: Cristina Bober,  Raul Cabrera, Carla Flecha, Paqui Gallego, Ana Gutierrez,  Camilo Iriondo, Jaume Martin, Nieves Martinez, Raquel Panes, Anna Parera, Alberto Prieto, Elsa Rios, Laura Xicola, companys del aviari i el terrari assistents a les ponències de pràctiques.

* fotos fetes per l’ICZ/AICAS.