Els passats 9, 10 i 11 de novembre es va celebrar la 4ª edició del Saló de l’Ocupació junt amb el BizBarcelona, en el marc de la BCNTALENT, amb l’objectiu de promoure i reactivar l’ocupació. 

Han estat 3 dies en què el Saló de l’Ocupació ha acostat a la ciutadania una àmplia oferta de recursos ocupacionals i formatius, activitats i tallers relacionats amb la recerca de feina i evolució professional, tallers i conferències per a accedir al món laboral o reorientar el perfil professional.  

Des d’acidH, el Servei d’Inserció Laboral, vam participar amb la presència d’un estand a l’espai Apropa’t on vam poder informar i assessorar a moltes persones interessades sobre els diferents Programes que oferim per aquelles persones amb FIL i DIL que comencen a orientar el seu futur laboral, que busquen una millora de feina o que volen reorientar el seu perfil professional:  

  • Programes d’Orientació i acompanyament per la inserció laboral i manteniment del lloc de feina (SIOAS, Singulars, Sumem). 
  • Programes de Formació i Inserció (PFI) Auxiliar d’activitats d’oficina i de serveis administratius generals i Auxiliar d’hoteleria: cuina i restauració. 
  • Itineraris Formatius Específics (IFE) Auxiliar en vendes i atenció al públic. 

Tant el Saló com el nostre estand van estar molt concorreguts i vam poder informar a persones del col·lectiu al qual ens adrecem: FIL i DIL.  

Per altra banda, tots els grups dels diferents programes del Servei d’Inserció Laboral que tenim en marxa actualment (SIOAS, Sumem, TAI i Taller d’habilitats personals i socials d’Inserta), van visitar i participar en diferents activitats: Cases d’Oficis a l’espai Descobreix, activitats organitzades per Barcelona Activa a l’espai Prepara’t, recorregut de l’espai Apropa’t per conèixer altres entitats i ofertes formatives, visita a la Fira di-Capacitat i Talent organitzada per FECETEC. 

Han estat uns dies molt profitosos, on les persones del Servei han tingut l’oportunitat de conèixer de prop un món de recursos i eines útils  en el seu itinerari d’inserció! 

Us deixem un recull d’imatges d’aquests dies:

Persones usuàries del grup Reorienta’t visitant els estants de la Fira di-Capacitat i Talent organitzada per FECETEC

Persones usuàries del programa SIOAS participant al taller pràctic “Descobreix el Tik-Tok: l’oportunitat de la dècada per donar-te a conèixer”, impartit pel Jordi_Reche.
La finalitat del taller és treure el mite que el Tik Tok és només una xarxa de balls i que pot ser una molt bona oportunitat per treballar la Marca Personal

Persones usuàries del grup TAI a l’estand de Fundació Gentis i Fundació Secretariat Gitano

Persones participants del Taller Inserta a l’estand “42 Barcelona. Fundació Telefònica”. Es tracta d’un recurs totalment gratuït, que prepara la persona, mitjançant la gamificació, per desenvolupar competències digitals.

El grup d’alumnes d’Inserta participant en un joc organitzat i dinamitzat pel centre de formació KREAS, per conèixer les diferents professions de la indústria alimentària.