Un cop finalitzada la Formació d’habilitats socials i d’atenció al client d’aquesta darrera edició del Programa SINGULARS amb un grup de 20 joves, s’han dut a terme unes pràctiques a diferents entorns laborals. Dels participants del programa, un total de 16 joves han gaudit de l’oportunitat que suposa conèixer de prop el funcionament de les empreses.  

En aquesta edició s’ha consolidat la relació amb algunes empreses col·laboradores i s’han establert també noves aliances. L’aproximació i cerca d’empreses per a la realització de les pràctiques s’ha fet amb el màxim de cura per garantir l’encaix entre perfil professional del lloc de feina i les necessitats i interessos de les persones participants.  

La diversitat de perfils ha permès que les pràctiques s’hagin desenvolupat a àmbits molt diferents i hem aconseguit que els 16 joves les hagin portat a cap en empreses amb activitats empresarials i àmbits molt diversos: al Teatre Lliure, a l’Aquàrium de Barcelona, als supermercats SuperCor del grup EL Corte Inglés, el Zoo de Barcelona, a l’escola Jesuïtes Bellvitge, a la botiga JD del Centre Comercial Glòries, al Museu Diocesà, al Club Polo, a la Fundació CIM, a Plastic Academy, a Rubricatus, al CEM Mundet i a Bike Tech.  

Totes aquestes empreses han afavorit un entorn acollidor que ha permès una òptima adaptació dels joves per realitzar les seves pràctiques, podent desenvolupar i millorar les seves competències.  

Aquestes experiències han estat possibles gràcies al Treball amb Suport desenvolupat per les tècniques orientadores laborals i el treball en equip dels tècnics d’empresa i prospectors que ha sigut fonamental per l’èxit d’aquestes pràctiques, manifestant-se aquest èxit amb la contractació de dues persones usuàries, en Ronaldo a SuperCor del carrer Aragó i la C.R. a la botiga JD del C.C. de Diagonal Mar.  

Tot plegat ha esdevingut una experiència molt positiva perquè als joves els ha permès integrar-se a diferents entorns laborals, equips professionals, aprendre i desenvolupar tasques i posar de manifest talents. A les empreses els ha permès conèixer de prop el desenvolupament del treball dels joves amb funcionament intel·lectual límit i a l’acidH li hem donat major visibilitat, sensibilitzant a les empreses i treballant en la millora de la qualitat de vida de les persones amb FIL, contribuint en la integració en l’àmbit laboral i social dels joves.  

En Marco Antonio desenvolupant tasques d’atenció i assessorament al client i reposició de productes al supermercat SuperCor del Passeig Sant Joan de Barcelona. 

 

En Ronaldo desenvolupant tasques d’atenció i assessorament al client i reposició de productes al supermercat SuperCor del Carrer Andrade de Barcelona. 

 

L’Elisabet ha dut a terme les seves pràctiques al Teatre Lliure, desenvolupant tasques d’atenció a l’espectador, fent d’acomodadora i donant suport a les taquilles del teatre.

 

La Suny desenvolupant tasques administratives d’arxiu i classificació d’expedients i documentació a la biblioteca del Zoo de Barcelona.

 

La Sara a realitzat les pràctiques a l’Aquàrium de Barcelona desenvolupant tasques de suport al laboratori. 

 

L’Alfred desenvolupant tasques de suport administratiu: introducció de dades informàtiques, arxiu i reprografia a la Secretaria del CEM Mundet. 

 

La Carla desenvolupant tasques d’atenció al client al Museu Diocesà. 

 

L’Angel desenvolupant tasques d’auxiliar administratiu donant suport informàtic, digitalització de documents, copisteria al departament de RRHH de la Fundació CIM. 

 

La Rocío al Bar Cafeteria El Refugi del Rivera, que està en el Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, del Prat de Llobregat fent tasques d’auxiliar de sala, servint taules i atenent les comandes dels clients. 

 

 

En Roger desenvolupant tasques de suport administratiu: introducció de dades informàtiques, arxiu i reprografia a la Secretaria de Jesuïtes de Bellvitge. 

 

En Roma al taller de Bike Tech (Koos By Bike Tech) fent tasques de manteniment i reparació de bicicletes. 

 

En Nil fent tasques de maquetació i producció de música a Plastic Academy.

 

En Victor, l’Abel i la C.R. a la botiga de JD del Centre Comercial Les Glòries fent tasques d’auxiliar de botiga atenent als clients.