El passat 23 de setembre des del Servei d’Inserció Laboral de l’acidH vam participar en una jornada formativa per les treballadores i treballadors del Parc d’Atraccions del TIBIDABO. Es tractava d’una Sessió dirigida a quasi 200 persones, la majoria d’elles operadors/res d’atraccions i/o accessibilitat que finalment van ser repartits en dos grups per poder complir la normativa de l’aforament de la sala. 

L’objectiu de les dues sessions va ser la de sensibilitzar el personal del TIBIDABO respecte a la Diversitat Funcional i en especial la Intel·ligència Límit, explicant el projecte social acidH, parlant del cicle de vida que oferim des dels diferents Serveis per tal de millorar la qualitat de vida de les persones que atenem. Vam donar detalls de la tasca que fem al Servei d’Inserció, de la nostra metodologia de treball, el Treball amb Suport (TAS) que oferim a les persones usuàries, i sobretot la de compartir el projecte “Junts Som Un” que vam iniciar TIBIDABO acidH ara fa ja més de dos anys. Vam comptar amb la participació de dues treballadores del Parc vinculades al Servei d’Inserció Laboral que van compartir el seu testimoni a la resta de companys. Es tracta de la Georgina Ribera i la Clara Guaràs, dues insercions d’èxit de 5 i 2 anys d’antiguitat, i que actualment tenen signat un contracte fix discontinu al Parc. Les dues van parlar del seu lloc de feina, de les seves tasques i funcions, i de la satisfacció de formar part d’un equip humà com el del TIBIDABO. Vam concloure les sessions amb una dinàmica de grup, un repte pels diferents equips que es van formar i que van aconseguir amb molta agilitat i èxit. 

En els darrers cinc anys, el Parc ha contractat més de 10 persones en diferents llocs de feina, operadors d’atraccions i/o accessibilitat, posicions per l’àrea de restauració i també a l’àrea d’operacions com a auxiliar administrativa, algunes d’elles van iniciar la relació amb unes pràctiques que formaven part d’una formació d’atenció al client d’un dels programes que tenim al Servei d’Inserció Laboral.