El passat 16 de desembre de 2020 es va celebrar la sessió anual del Consell Director de la Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB), que aquest any ha estat en format virtual.

L’acidH, juntament amb 10 entitats, forma part de la Xarxa des de l’inici. Es va crear al 2014 per fomentar la contractació de persones amb discapacitat en el mercat de treball i amb el convenciment de que el treball de col•laboració entre el govern local i el tercer sector especialitzat en inclusió laboral és l’estratègia més eficaç per aconseguir-ho.

Les entitats que hi participen:

La trobada va tenir l’objectiu d’aplegar tots els agents actius de la XIB per avaluar l’acció duta a terme durant l’any 2020 i plantejar noves fites de les accions col•laboratives en matèria d’ocupació pel col•lectiu de persones amb diversitat funcional. Es va fer el balanç de les actuacions desenvolupades, tenint en compte el re disseny per la situació covid-19, en el Servei INCLOU FUTUR.
Inclou Futur és un servei integral d’assessorament i d’acompanyament a la inclusió laboral dirigit a les empreses i a les persones amb discapacitat o amb trastorn de salut mental, format per un equip de professionals experts en l’àmbit de la inclusió laboral de la Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB).

El servei ofereix:

  • Informació sobre els beneficis socials i corporatius de la inclusió laboral
  • Acompanyament a la persona i a l’empresa en els processos de selecció i en el lloc de treball
  • Informació i assessorament en matèria d’accessibilitat a l’entorn laboral
  • Accions formatives per garantir la inclusió

La benvinguda, acollida i conducció de la sessió el va fer la Sra. Assumpta Soler, cap del Departament d’Estratègia i Coordinació de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la presentació dels membres del Consell Director, el Sr. Joan Ramon Riera, Regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i President de l’IMPD.

Veieu: L’acte de la Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB)