A principis  d’aquest any s’ha iniciat una col·laboració entre el Servei d’Inserció laboral d’acidH i l’Associació de sèniors de Catalunya per a l’Orientació del talent emprenedor (ASENCAT), entitat en què voluntaris i voluntàries professionals sèniors assessoren persones, empreses i entitats en projectes d’emprenedoria i col·laboren amb entitats socials oferint formació en orientació laboral.  

Per tal de compartir experiències i enriquir-nos tant les professionals i persones beneficiàries del Servei d’Inserció Laboral d’acidH com els i les sèniors d’ASENCAT, es va planificar i dur a terme un programa que inclou un seguit de sessions d’orientació laboral que van ser impartides per les persones expertes d’ASENCAT.   

Durant les primeres setmanes del mes de juny, persones participants dels Programes Singulars i Sumem, han participat en tres sessions centrades a treballar habilitats i coneixements sobre el Món laboral, el DAFO personal, eines de presentació i processos de selecció, concloent les sessions amb una dinàmica de Speed datting.   

Les persones participants han conegut les ocupacions amb tendència positiva i per tant les més demandades i han pres consciència de la importància de determinades competències i actituds fonamentals en la recerca de feina com són mantenir una actitud positiva, de confiabilitat, honestedat i respecte, coherència, cooperació i treball en equip.  També han treballat el DAFO a nivell personal, afavorint l’autoanàlisi, constatant talents i limitacions i han practicat l’autoconeixement i la resiliència.  

En quant a les eines de presentació, s’ha parlat sobre els diferents models de Currículums Vitae i les diverses modalitats d’entrevista laboral tancant el programa formatiu amb una activitat de Speed datting, en la qual les persones participants van poder posar en pràctica tot el que es s’havia treballat a les sessions anteriors i els va permetre entrenar com presentar-se i defensar la seva candidatura seguint el procediment d’aquesta modalitat d’entrevista col·lectiva.  

Valorem que ha estat molt interessant i profitosa aquesta col·laboració, ja que les persones participants van tenir l’oportunitat de rebre els coneixements que han pogut acumular els i les sèniors en la seva trajectòria professional com empresaris/es, directius/ves o responsables d’empreses sobre allò que és important per les empreses i el món laboral.