Des de l’àrea d’habitatge participem a diverses activitats de teatre, dansa, concerts… en col·laboració amb Apropa Cultura. La passada setmana va ser l’oportunitat de La Malaltia, del director Juan Carlos Martel, una adaptació de ‘Los males de la juventud’ (1926) de Ferdinand de Bruckner.

L’obra tracta de diferents temes que reflecteixen la societat d’abans, però encara són actuals a dia d’avui. Durant l’obra podem apreciar moments crus d’una joventut sense esperança, està feta amb càpsules tractant diferents temes, com és la violència, la incomprensió d’una societat capitalista, la confusió dels amors adolescents, entre altres. Els principals temes són el suïcidi i la depressió, el trànsit al món adult i l’amor romàntic, i el capitalisme i la legislació penal al voltant de l’eutanàsia o la prostitució.

Després de l’obra, alguns simplement s’han submergit en un silenci profund on els pensaments no deixaven lloc a la reflexió. Uns altres verbalitzaven records, comentaris, sens dubte tots havíem après amb la mirada del director.

Aquesta obra ens ha permés crear un grup de treball amb el grup que havia anat a veure-la, perquè poguéssim compartir l’experiència, parlar del que havien entès, les emocions generades, les reflexions posteriors,.. Va ser molt interessant veure com van sortir frases que van marcar diverses generacions, per exemple, “els homes no ploren” o el tema de la discriminació. Van poder explicar moments en la vida que van plorar o la tristesa sense llàgrimes externes però un plor intern, o fins i tot alguns van expressar la dificultat de plorar o la no necessitat de fer-ho.