La Federació Catalana de la discapacitat Intel·lectual Dincat ens va convidar a incorporar-nos al projecte de Transformació dels Centres i Serveis que ofereixen suport a les persones grans amb DI (Discapacitat Intel·lectual) i que impulsa la Confederació Espanyola Plena Inclusió (abans FEAPS).

Aquest projecte pretén, en un primer moment, fer una anàlisi inicial dels nostres serveis, per a partir d’aquí, i en coordinació amb altres entitats a nivell estatal, proposar micro transformacions que ens ajudin a les entitats a millorar la nostra qualitat assistencial.

Desenvolupament del projecte de transformació

El passat 19 d’abril es va fer la primera reunió amb el grup de treball de l’acidH constituït per professionals, usuaris i familiars d’aquest projecte al qual ens hem adherit. Aquesta primera trobada, celebrada a l’entitat Arc de sant Martí de Martorell, ens va permetre compartir amb altres entitats diferents punts de vista sobre l’atenció a les persones amb discapacitat i sobretot, vam poder escoltar les propostes de millora que sortien d’usuaris i familiars.

Ara ens toca treballar a les diferents llars a partir de les 8 dimensions de qualitat de vida, que s’analitzaran entre usuaris i professionals per verificar el grau de compliment dels indicadors corresponents, i escoltar propostes i canvis d’allò que creiem que es pot millorar.