Àrea d'Habitatge

Un habitatge digne adaptat a les condicions de les persones amb Funcionament Intel·lectual Límit.

15 Llars amb supervisió

Habitatges de lloguer, de titularitat de l’acidH, on es comparteix l’habitatge amb 2 o 3 persones més.

Tenen un funcionament que els permet portar una vida autònoma amb la supervisió intermitent de les educadores. D’aquesta manera es pretén assolir la màxima independència personal, afavorint la vida comunitària i la integració social.

4 Llars residència

Equipaments d’acolliment residencial, de caràcter temporal o permanent, adreçat a persones amb un grau de Discapacitat Intel·lectual igual o superior al 33% que necessiten la provisió d’un servei substitutori de la llar.

Es potencia la màxima participació de les persones en les activitats de la vida diària, sempre en funció de les possibilitats personals de cadascú.

Sexualitat lliure de coacció, discriminació i violència per a les dones

Suport a l’autonomia a la llar

Donem atenció a persones que viuen soles amb autonomia suficient per a gestionar el seu propi habitatge i la seva vida amb una supervisió puntual.

Atenem també persones que viuen amb les seves famílies i necessiten un recolzament al domicili per a començar a treballar aspectes de vida autònoma.

Llar d’entrenament

Habitatge com a escenari d’entrenament on les persones amb Funcionament Intel·lectual Límit (FIL) o Discapacitat Intel·lectual Lleu (DIL) tenen l’oportunitat de posar en pràctica les habilitats i aprenentatges funcionals necessaris perquè puguin accedir a una vida autònoma.

És un recurs on poden descobrir les seves capacitats i potencialitats, però també les àrees en les que necessitaran suport quan es trobin en situacions reals de la vida quotidiana.

Impactes 2018-2019

 

M’ha canviat la vida. Ara estic millor que abans, no és el mateix. Em compro el que jo vull. Em sento lliure per fer el que vull. Tinc més temps per a mi i les meves coses. Les decisions les prenem nosaltres mateixos, abans les normes eren de la residència. He après a utilitzar l’ordinador, a comprar, cuinar, fer els menús de cada setmana, etcètera. Els meus amics poden venir a casa.
Tot el grup fem coses junts i sortim a sopar, a dinar, de viatge, veiem partits a casa… En definitiva, estic content on sóc.

Salvador Ribas

usuari llar amb supervisió

La meva experiència en una llar residència ha estat molt gratificant, perquè he pogut conèixer gent de diferents edats i formes de pensar, y conèixer millor a les persones. També he disfrutat fent activitats diverses.
D’altra banda, em sento més protegida davant la llei en qüestions legals, mèdiques i econòmiques. Abans no tenia tot això, ara sé que si em passa alguna cosa tinc ajudes, abans ni tan sols sabia què fer ni a qui demanar ajuda. Ara entenc tots els processos que tinc a la meva disposició molt millor.
Mantinc les mateixes amistats que abans, però he conegut a més gent amb qui parlar, sortir en grup i fer activitats. Hi ha dies en què no sé en quin dia visc, perquè disfruto amb la gent amb qui estic. Tinc sort, semblem una família, tot i que cadascun tingui la seva, però estar aquí és com estar amb la família.

Olga Martínez

llar residència de Vilamarí

Persones ateses al programa d'Habitatge

Capacitat en les nostres llars amb supervisió

Persones ateses en llars residència

Professionals

Darreres notícies

Barcelona des de la mar

Barcelona des de la mar

Per primera vegada hem organitzat una activitat amb vaixell, un passeig per la costa de Barcelona, en les mítiques Golondrinas. Els companys de Suport a la Llar han pogut gaudir d'un passeig amb vaixell en plena onada de calor, gaudint així de la brisa de la mar i de...

Presentació del Dani Alves

El Camp Nou ha estat l’escenari de la presentació de Dani Alves com a jugador del FC Barcelona. El futbolista brasiler ha estat ovacionat pels 10.378 aficionats que han omplert les graderies del Camp Nou. Alves i el president Joan Laporta han signat el nou contracte a...

HEM PINTAT ZONA FRANCA

HEM PINTAT ZONA FRANCA

Les parets de la llar portaven més de cinc anys amb moltes ganes de ser pintades i nosaltres també en teníem Hem pogut escollir els colors de les nostres habitacions actuals i dels espais comuns, això fa que ens puguem sentir una mica més a casa nostra. Ens va costar...

L’ESTIU DEL SUPORT A LA LLAR

L’ESTIU DEL SUPORT A LA LLAR

Els usuaris del programa de suport a l’autonomia a la pròpia llar han gaudit d’un estiu bastant mogudet. Entre tots van programar un munt d’activitats per aprofitar les vacances i fer passar la calor. La platja, la piscina o el Tibidabo han estat les sortides amb més...

No et quedis amb dubtes.