Enguany, l’escola participa en dos projectes europeus d’intercanvi, Erasmus+. Són projectes de llarga durada que han començat aquest curs i es desenvolupen durant tres anys.
Recentment, el nostre centre va ser amfitrió del projecte “Gentle teaching experience. Diverse needs diversity”, un dels dos projectes en els que col·laborem. Així doncs, varem acollir un grup d’una vintena de persones format per mestres i alumnes procedents del país de Gal•les,  del sud d’Itàlia i Bavària (Alemanya).
Durant aquella setmana vàrem reflexionar i posar en pràctica els principis de la metodologia Gentle teching. Aquesta, té els seus inicis a Canadà i basa els seus pilars en el sentiment de pertinença a una comunitat, així com la necessitat de seguretat i d’interacció per a desenvolupar-se personalment  indistintament de les condicions de cadascú. Quan aquests aspectes són cuidats i tinguts en compte, es creen comunitats enriquidores, on els valors de la convivència esdevenen realitat.
Per tal de que els nostres alumnes i convidats, així com també  tota la comunitat educativa,  poguessin vivenciar aquests principis, vàrem dissenyar un setmana amb diverses activitats amb l’objectiu de desenvolupar el sentiment de pertinença a una comunitat forta, inclusiva i respectuosa.
Alhora, com amfitrions,  els vàrem mostrar, tradicions arrelades a la nostre identitat. Una d’elles fou un taller organitzar per la colla castellera de la Vil•la de Gràcia. Els valors castellers i els principis “gentle” convergeixen en els mateixos objectius de sentir-se part activa i important d’una comunitat.
Amb la mateixa finalitat, a l’escola vàrem organitzar tallers de dansa tradicional, creació de ritmes amb instruments fets de materials reciclats, un taller de fotografia i per suposat vàrem compartir  diversos moments de convivència, cultura i oci.
Aquestes experiències pedagògiques d’intercanvi, enriqueixen la nostra pràctica diària, permetent a mestre i alumnes posar en pràctica competències de comunicació, de cultura, valors i sobretot de desenvolupament social.
Aquest proper octubre tindrà lloc la propera trobada transnacional a l’escola Ysgol Maes Coed, del país de Gal·les, en la que seguirem aprofundint en la metodologia “gentle teaching” i els seus principis, per tal d’implementar-la i estendre-la a d’altres comunitats de l’àmbit educatiu.
Trobareu a continuació un breu recull fotogràfic del projecte clicant  aquest enllaç.