El passat dijous 25 de novembre, en motiu del dia en contra la violència de gènere, l’alumnat de la nostra escola van realitzar diverses activitats amb l’objectiu de ser conscients i de posar el nostre granet de sorra cap a l’eliminació total d’aquest tipus de violència.

Els alumnes d’ESO al llarg del matí van visitar diferents exposicions, «Dones supervivents» a l’Espai la Fontana, i “Resistències de dones a Catalunya i Palestina» al Centre Cívic Cotxeres Borrell. En elles es van apropar en aquesta realitat social des de la mirada de dones que han viscut situacions de violència en la seva vida.

Per la tarda, tots els grups van realitzar diferents activitats en les que van poder aprofundir sobre la part menys visible i sovint arrelada dins la nostra societat, la violència més sutil.

Per acabar les activitats els alumnes van pensar un compromís personal per aportar solucions en aquesta problemàtica social. Els seus missatges es van escriure en llaços liles que han quedat exposats en l’arbre de Vida de l’escola, un lloc visible, permanent  i present en la nostra vida escolar.

 

Arbre de la Vida

 

Visita de les exposicions

 

Alumnes penjant els compromisos a l'arbre de la Vida

Al llarg del matí l’alumnat de PFI també van visitar l’Exposició «Dones Supervivents» a l’Espai Jove La Fontana, on van poder trobar històries reals de dones que han superat situacions de violència masclista. Dones fortes i valentes que han volgut compartir la seva vivència per fer visible aquesta realitat de la que també es pot sortir.

Després vam visionar la pel·lícula «Te doy mis ojos»  a través de la qual van poder fer una reflexió de les circumstàncies que envolten situacions d’aquests tipus.

Alumnat de PFI a l'exposició

Alumnat de PFI a l'exposició

Els alumnes d’IFE a partir del visionat de varis vídeos van conèixer i detectar diferents situacions quotidianes de violència masclista. En acabar van crear missatges en els que expressaven el seu rebuig cap aquest tipus d’agressions.

Mural creat per l'alumnat d'IFE

Mural creat per l'alumnat d'IFE

Mural creat per l'alumnat d'IFE