Gràcia ha premiat 8 esportistes i entitats esportives en la seva emblemàtica Nit de l’Esport. Aquest any l’acte s’ha celebrat al Tradicionàrius.

 

Nova edició, la 22a,  dels Premis Nit de l’Esport de Gràcia,  que reconeixen  les millors iniciatives relacionades amb l’esport i els millors esportistes de la temporada. Aquest 2019 Gràcia ha premiat 8 esportistes i entitats esportives en la seva emblemàtica Nit de l’Esport de Gràcia. L’acte es va celebrar dijous  24 d’octubre al Centre Artesà Tradicionàrius. L’acte, conduït per la periodista, Virtu Morón,  va estar presidit  pel regidor de Gràcia, Eloi Badia, i pel, President del Consell, Ferran Mascarell.


El reconeixement a la millor trajectòria esportiva com a club esportiu o entitat
 
ha estat per a la Secció Esportiva Acidh per la seva contribució en el foment de l’esport femení amb intel·ligència límit o discapacitat intel·lectual. Marina Badàs Moreno ha estat premiada per la millor trajectòria esportiva individual femenina, pels seus 20 anys en la secció de bàsquet de Lluïsos i 12 anys com a jugadora sènior i dos ascensos a Copa de Catalunya. I Oriol Pla de Casacoberta ha estat premiat com a Millor trajectòria esportiva individual masculina, pels 19 anys en la secció de bàsquet dels Lluïsos, 14 anys com a jugador sènior, ascens a la Lliga EBA.

Els premis tenen també com a objectiu destacar els valors associats a la pràctica de l’esport. Aquest any en la modalitat que reconeixen la Millor activitat pedagògica vinculada a la pràctica esportiva que fomenti els valors de l’esport (joc net, educació, inclusió, cooperació) el Jurat ha premiat la Plataforma Bàsquet Club.

El premi al Millor equip masculí ha estat per a Ricard Martín, Max Fresneda, Alex Aguilera i Hugo Santana, del Gràcia Gimnàstic Club, primers classificats en la fase de Copa catalana de gimnàstica artística masculina i primers classificats del III Trofeu Ciutat d’Olot.

Per la seva banda, l’equip femení Lliga Premaat del Club de Natació de Catalunya ha obtingut el Premi al millor equip femení. Jordi Gascón i Planelles, també del Club Natació de Catalunya i sotscampió de l’europeu júnior de waterpolo, ha estat guardonat com a Millor esportista masculí. Per últim, la millor esportista femenina, ha estat Lucía Gómez Garrido, de La Salle Gràcia Club esportiu. Lucía és medalla d’or d’aparell de salt, medalla de plata en paral·leles asimètriques i medalla d’or d’aparells de terra.

El jurat d’enguany ha estat format  per  Eloi Badia i Ferran Mascarell, regidor i president del districte de Gràcia respectivament; la consellera Mercè Saltor; Ramon Ortiz, de Ràdio Gràcia; Albert Badia, del Consell de l’esport de Gràcia; Jaume Coll, del Consell de l’Esport de Gràcia; i Josep Maria Raya, director de Serveis a les Persones i al Territori de Gràcia.