En el marc de treballar la inclusió social del nostre alumnat, hem començat un projecte de participació, aprenentatge i servei, entre els alumnes de 3er de la nostra escola i un grup d’alumnes de 3er d’ESO de la Salle Gràcia.

Activitats per intercanviar coneixements

La primera activitat del projecte ha consistit en crear dos grups per organitzar diverses accions. Un grup havia de preparar una gimcana amb l’objectiu de que hi puguessin participar els alumnes d’altres cursos de les dues escoles, i l’altre grup havia de crear un petit audiovisual de temàtica de cinema.

Una altra de les activitats del projecte ha estat visitar l’escola de la Salle Gràcia, on hem tingut el luxe de veure el seu museu de ciències naturals dedicat a mamífers, aus, insectes i minerals. Fins i tot tenen dos esquelets humans reals! Com que la visita ha coincidit amb les Festes del seu Patró, ens han convidat a jugar un mini torneig de bàsquet i a un espectacle de teatre que han estat molt bé.

Activitats com aquestes donen als joves l’oportunitat de conèixer les seves realitats, de poder posar en pràctica habilitats com planificar, organitzar, gestionar materials… En definitiva, suposen una experiència molt enriquidora.