Voluntariat

Quan va néixer l’ACIDH només comptava per tirar endavant amb l’ajuda de voluntaris que volien col·laborar amb el projecte. És per això que actualment el voluntariat és una de les peces fonamentals que fan possible que el projecte segueixi viu i en continu creixement.

Des de l’ACIDH oferim la possibilitat de dur a terme una tasca de voluntariat en diferents àrees i serveis de l’organització:

  • servei de menjador, extraescolars, suport a la classe, acompanyament a les sortides, suport en recerca de feina, mentoring, sessions formatives a les llars o al centre atenció al client, suport administratiu, acompanyament individual, suport en esdeveniments i campanyes de comunicació, recerca i innovació, etc.

El temps de dedicació d’aquest voluntariat pot variar en funció de la disponibilitat del voluntari o voluntària. Cada persona decideix el temps i horari amb el qual vol col·laborar, i a partir d’aquí es pot determinar on podria encaixar dins de les necessitats de l’entitat.

Els requisits, tant a nivell d’experiència com formatius, varien en funció del voluntariat. Partim de la base que tothom pot col·laborar d’una manera o altra, sovint només cal tenir la voluntat i les ganes de fer-ho.

Tot voluntariat segueix un procés compost de diferents fases.

Com a voluntari o voluntària de l’ACIDH tens l’oportunitat de col·laborar en un bon ambient de treball, amb l’oportunitat d’aprendre en un entorn dinàmic i col·laboratiu.

Les persones voluntàries són una peça clau en la integració dels nostres usuaris i usuàries. Amb la teva tasca ajudaràs a fer créixer un projecte per millorar la qualitat de vida de les persones amb intel·ligència límit (IL).