Dins del Programa d’educació ambiental ‘Com funciona Barcelona?‘, la Laura ens ha fet de guia del Parc del Laberint d’Horta i ens ha descobert l’art topiari i altres curiositats.

El parc del Laberint d’Horta és un jardí històric situat en el districte d’Horta-Guinardó de Barcelona, el més antic que es conserva a la ciutat.

Es troba en l’antiga finca de la família Desvalls, en una vessant de la serra de Collserola. Iniciat el 1794 i acabat en la seva primera fase el 1808, va ser obra de l’arquitecte italià Domenico Bagutti. El parc inclou un jardí neoclàssic del segle xviii i un jardí romàntic del segle xix.

Va ser obert com a parc públic el 1971. Hi hem trobat nombroses obres d’art —principalment escultures—, així com diversos estanys, cascades, fonts i un canal que recorre el recinte superior.

En la jardineria destaca especialment el laberint, realitzat amb xiprers retallats, així com diversos ambients de diferents estils, des del neoclàssic fins al romàntic; també hi ha mostres d’art topiària.