Aquesta setmana hem visitat el Palau Mercader, a Cornellà del Llobregat, construït entre els anys 1865 i 1870, que està situat just al centre del Parc de Can Mercader.

L’avinguda dels plàtans, amb exemplars centenaris, és l’eix principal del part i és el camí majestuós que ens condueix fins al palau.

Hem visitat les diferents estances de la planta noble i hem pogut conèixer la forma de vida i de les afinitats culturals i artístiques d’un llinatge aristocràtic del segle segle XIX, ja que s’hi poden veure més de 3.000 objectes que formaven el “museu del comte de Bell·lloc”. 

Arribant a la primera planta la primera sala que trobem és la Sala dels Retrats, on hem pogut veure alguns personatges rellevants de la història familiar.  

A continuació passem al saló principal, decorat amb estil barroc, que recorda les sales de miralls característiques dels palaus europeus, amb dos impressionants tapissos flamencs de finals del segle XVI.

Arribem al saló àrab, el més gran, que s’utilitzava en tot tipus d’actes socials i que feia les funcions de sala de ball, i al costat una sala de descans.

Tot seguit hi ha la sala de descans, que dóna pas a través d’una petita porta dissimulada, hi ha un bany sorprenent on hi ha una dutxa amb xorros d’hidromassatge, com a mostra que la higiene ja formava part de la vida quotidiana.

Arribem a un dels dormitoris destinat als convidats, conegut com el saló rosa. 

I a continuació hi ha el saló isabelí on hi ha la butaca festejadora molt curiosa, on els qui festejaven tenien una caravina controlant-los.

I passem per una sala d’estar més quotidiana que debia ser un espai principalement femení, el saló dels pianos

En Dani ha estat el guia que ens ha explicat un munt de coses del Palau Mercader, gràcies, ens ha encantat i recomanem a tothom aquesta visita.

Compartim a continuació dos vídeos perquè pogueu veure com és aquest Palau.