El proper 23 de març a les 20:00h , els Cinemes Girona  (Girona 175, Barcelona), projectaran el documental social participatiu “Viure al límit”, un projecte impulsat per l’entitat Càmeres i Acció amb la Fundació AcidH Pro-persones amb Intel.ligència Límit.

Els testimonis de 6 persones amb IL

Es tracta d’una peça de 60 minuts que relata com viuen diferents persones amb intel·ligència límit (IL) en un sistema social que demanda de forma flagrant ser persones productives i com s’enfronten a un entorn tan competitiu. El recorregut es centra en les diferents etapes que ha de passar qualsevol persona durant la seva vida: l’escola, l’institut, l’entrada al mercat laboral, les relacions de parella, l’oci, l’arribada de certes responsabilitats, la maduresa, la jubilació, etc.

El llargmetratge ha comptat amb la participació de 6 persones usuàries d’acidH diagnosticades amb intel.ligència límit, les quals han treballat la seva autonomia de manera comunitària i s’han apoderat de tècniques audiovisuals que sovint són excloents amb col·lectius en risc social. L’Associació Càmeres i Acció utilitza la tècnica audiovisual com a eina d’intervenció i transformació social.

L’objectiu d’aquest documental és, d’una banda, proporcionar un espai de creació participativa i treball comunitari inclusiu mitjançant la tècnica audiovisual. De l’altra, posar l’altaveu en els protagonistes de les històries, fent difusió i transmissió de valors de manera directa, en primera persona i sense intermediaris. D’aquesta manera, es busca oferir noves vies d’expressió que siguin atractives per a aquest col∙lectiu i que els serveixin per compartir les seves inquietuds i pors de manera col∙lectiva. Viure la “discapacitat” no només amb un mateix sinó de forma grupal.

Podeu veure el trailer aquí: https://www.youtube.com/watch?v=whrjNYsm2iE&sns=tw

“Viure al Límit” als mitjans

Podeu veure més informació sobre el documental al web del diari Ara, a ECAS i també al web de TV3

Share This