Els Cinemes Texas (Barcelona) van acollir, el 15 de desembre, la presentació del documental social participatiu “Viure al límit”, un projecte impulsat per l’entitat Càmeres i Acció amb la Fundació AcidH Pro-persones amb Intel.ligència Límit.

El públic va omplir la sala, on els protagonistes del documental van explicar la seva experiència durant el rodatge i van respondre algunes preguntes un cop finalitzada la sessió.

Els testimonis de 6 persones amb IL

El llargmetratge ha comptat amb la participació de 6 persones diagnosticades amb intel.ligència límit, les quals han treballat la seva autonomia de manera comunitària i s’han apoderat de tècniques audiovisuals que sovint són excloents amb col·lectius en risc social. L’Associació Càmeres i Acció utilitza la tècnica audiovisual com a eina d’intervenció i transformació social.

El recorregut es centra en les diferents etapes que ha de passar qualsevol persona durant la seva vida; l’escola, l’institut, l’entrada al mercat laboral, les relacions de parella, l’oci, l’arribada de certes responsabilitats, la maduresa, la jubilació etc.

Un 1,5 % de persones forma part del col·lectiu amb intel∙ligència límit a Catalunya. Un tipus de diversitat funcional que tot i que de vegades pot ser gairebé invisible per a la societat, a la vegada és aquesta la que aixeca murs entre allò que volem o ens agradaria fer i allò que realment ens permeten fer. Una mirada al límit de les capacitats de qualsevol persona, un plantejament sobre qui o què ens marca fins a on podem arribar.

Podeu veure el trailer aquí: https://www.youtube.com/watch?v=whrjNYsm2iE&sns=tw

“Viure al Límit” als mitjans

Podeu veure més informació sobre el documental al web del diari Ara i també al web de TV3

Share This