L’Associació catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH) amb la col·laboració de l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, ELISAVA, presenten el disseny arquitectònic ideal del pis d’entrenament i llar en suport per a les persones amb intel·ligència límit (IL) i discapacitats intel·lectuals lleus. Amb el títol “Com vius?” l’exposició tindrà lloc el proper dimarts, 25 d’octubre, a les 18 h, a la seu de l’acidH (c/Siracusa,53, Barcelona).

Benvinguts a casa: Llar d’entrenament per a persones amb IL

Durant l’any 2016 les dues entitats (professors, estudiants, professionals i persones usuàries) han treballat plegats per innovar en el disseny de la vivenda per adaptar-la a la realitat de les persones amb IL.

El resultat d’aquesta innovació de distribució d’espais la presentem  el dimarts 25 d’octubre, a la seu de l’acidH, per compartir-la amb tothom.

Un habitatge adaptat a les necessitats

Una de les necessitats bàsiques i principals mancances amb què s’enfronten les persones amb intel·ligència límit (IL) o dèficit intel·lectual lleu (DI) és la falta d’habitatge digne i adaptat a les seves condicions.

L’acidH posa en marxa un projecte basat en un escenari d’entrenament durant un any, per capacitar a les persones amb IL o DI lleu amb les habilitats i aprenentatges funcionals necessaris perquè puguin accedir amb el suficient nivell d’autonomia personal i social a un habitatge supervisat o normalitzat, segons siguin les seves possibilitats i projecte de vida.

L’oportunitat de desenvolupar un projecte de vida independent, fora del domicili familiar d’origen, és un factor saludable perquè evita, per part de la família, el risc de sobrecàrrega, i permet a la persona desenvolupar la seva vida amb més qualitat, afavorint l’ inclusió social, l’autodeterminació, el benestar físic i emocional.

El proper dimarts 25 d’octubre, a les 18:00h, us esperem a la seu de l’acidH (c/Siracusa,53, Barcelona) per conèixer el disseny arquitectònic ideal per al pis d’entrenament!

Share This